Verenigde Staten 1987. Romantiek van Herbert Ross. Met o.a. Mikhail Baryshnikov, Alessandra Ferri, Leslie Browne, Thomas Rall en Lynn Seymour.

VPRO Cinema

Misschien zijn we toe aan een herijking van het neergesabelde Dancers. De film had geen dramatische lijn, totaal ongeloofwaardige ontwikkelingen (hoe kunnen mensen met zulke kapsels op elkaar vallen!?) en zelfs het dansen was minderwaardig, onder meer door geknip en close-ups. Maar zoals 'slechte films' uit bijvoorbeeld de jaren vijftig nu met een weemoedige mildheid worden bekeken, zo kan Dancers uit de vermaledijde jaren tachtig nu toch ook wel op wat clementie rekenen? De beelden van Ennio Guarnieri (La Traviata) bijvoorbeeld, zijn mooi als je voorbij de eng strakke panties kijkt. En de regie van choreograaf Ross (The turning point, The goodbye girl) toont toch wel degelijk iets van zijn kennis van dans. Daarnaast blijft Mikhail Baryshnikov een van de groten der aarde, wiens klassieke ballet en good looks miljoenen fans maakten. Het verhaal is als insidewereldje best interessant. Baryshnikov als Tony danst het ballet Giselle en ondervindt in zijn eigen leven enige parallellen met het stuk. Zo ontmoet hij een jong meisje (Kent) dat tragisch verliefd op hem wordt. (IdH/VPRO Gids)

credits

Regie:
Herbert Ross
Cast:
Mikhail Baryshnikov, Alessandra Ferri, Leslie Browne, Thomas Rall, Lynn Seymour, Victor Barbee, Mariangela Melato, Julie Kent
Scenario:
Sarah Kernochan
Camera:
Ennio Guarnieri
Muziek:
Pino Donaggio
Jaar:
1987
Alt. titels:
Giselle
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Dans/ballet, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dancers (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken