Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van William Desmond Taylor en Jacques Jaccard. Met o.a. Lottie Pickford, Irving Cummings, William Russell, Charlotte Burton en Eugenie Ford.

VPRO Cinema

Serial in dertig hoofdstukken. Scenario van Roy L. McCardell naar een verhaal van Marie Corelli. De Indianen zijn bezig een blanke om zeep te helpen. Als een meteoor op aarde valt bevrijden ze hun slachtoffer uit bijgeloof. Deze vindt bij de meteoor een diamant. We gaan dan 250 jaar verder en krijgen te maken met de strijd tussen twee afstammelingen over de diamant die in de meest vreemde handen valt maar tenslotte bij Pickford terecht komt - daar waar ze hoort. Pickford (1895-1936) was een jongere zus van Mary en zou nimmer haar populariteit bereiken. Stewart had hier zijn eerste belangrijke rol na zijn debuut in 1914 in twee korte filmpjes, en regisseur Taylor startte hier zijn carrière. Hij zou diverse Mary Pickford-films regisseren. Op 44-jarige leeftijd werd hij in 1922 vermoord onder uiterst mysterieuze omstandigheden. Zo kwam er een voortijdig einde aan een succesvolle carrière.

credits

Regie:
William Desmond Taylor, Jacques Jaccard
Cast:
Lottie Pickford, Irving Cummings, William Russell, Charlotte Burton, Eugenie Ford, George Periolat, Orral Humphrey, W.J. Tedmarsh, Roy Stewart, Jacques Jaccard
Scenario:
Roy L. McCardell
Schrijver:
Marie Corelli
Jaar:
1915
Alt. titels:
Diamond from the Sky, The
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten