Verenigde Staten 1985. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Helen Shaver, Patricia Charbonneau, Audra Lindley, Andra Akers en Dean Butler.

VPRO Cinema

Een vrouwelijke hoogleraar in de Engelse literatuur die behoorlijk met zichzelf in de knoop zit, gaat rond 1955 naar Reno om haar echtscheiding te regelen na een bittere ervaring van een verstandshuwelijk, dat twaalf jaar geduurd had. Ze maakt kennis met een charmante, jonge vrouw (Charbonneau), die in een casino zowel vrouwen als mannen bekorend tegemoet treedt. Ze raakt in haar ban en het blijkt dat de mooie animatrice eigenlijk alleen maar in haar eigen sekse is ge[KA3]interesseerd, waardoor professor Shavers gedwongen wordt kritisch na te denken over haar eigen seksuele voorkeur. Dit erotisch getinte debuut van schrijfster/regisseuse Deitch (met een eigentijdse verwijzing naar THE WOMAN) heeft goede momenten maar de karakters worden niet uitgewerkt en het verhaal verloopt met horten en stoten. Elvis Presley, Ella Fitzgerald en Gene Vincent zijn in de film te horen.

credits

Regie:
Donna Deitch
Cast:
Helen Shaver, Patricia Charbonneau, Audra Lindley, Andra Akers, Dean Butler, Jeffrey Tambor, Alex McArthur, Anthony Ponzini, Katie La Bourdette, Gwen Welles, Dan Butler
Scenario:
Natalie Cooper
Productie:
Donna Deitch
Camera:
Robert Elswit
Muziek:
Elvis Presley, Ella Fitzgerald, Gene Vincent
Montage:
Robert Estrin
Jaar:
1985
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten