Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Colin Bucksey. Met o.a. Paul McGann, Rebecca De Mornay, Derrick O'Connor, John Castle en Paul Guilfoyle.

VPRO Cinema

Een Londense beursmakelaar kapt ermee omdat hij verantwoordelijk wordt gesteld voor een verlies van meer dan honderd miljoen dollar. Hierin ziet de jonge ambitieuze McGann zijn kans om hogerop te komen. Met speculaties probeert hij het tekort van de bank aan te zuiveren, maar hij krijgt af te rekenen met de mooie blonde DeMornay. De beurswereld als decor voor een suspense-film is niets nieuws, maar om de verhandelingen in deze film goed te volgen, is enige kennis van dit wereldje onontbeerlijk. Er wordt met zoveel miljoenen gesmeten, tijdens transacties waarvan het nut vaak duister blijft, dat het je begint te duizelen. Andrew Maclear is er in zijn scenario echter in geslaagd de spanning goed op te bouwen, en verder is er nog de sensuele DeMornay om de aandacht vast te houden. Peter Sinclair was cameraman. Ook bekend als BIG BUSINESS.

credits

Regie:
Colin Bucksey
Cast:
Paul McGann, Rebecca De Mornay, Derrick O'Connor, John Castle, Paul Guilfoyle, Rosalind Bennett, Adrian Dunbar, Nicholas Hewetson, Sara Sugarman, Dikran Tulaine, Douglas Hodge
Muziek:
Richard Heartley
Jaar:
1989
Alt. titels:
Big Business, Ein schmutziges Geschèft
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Dealers (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken