Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van John Irvin. Met o.a. Christopher Walken, Tom Berenger, Colin Blakely, Hugh Millais en Paul Freeman.

VPRO Cinema

Huurling Walken wordt door een Britse zakenman ingeschakeld om uit te zoeken of een Westafrikaans dictatoriaal regime stabiel genoeg is om investeringen te wagen. Hij merkt meteen dat geweld en corruptie aan de orde van de dag zijn. Hij belandt in de cel en ondervindt de terreur aan den lijve. Later steunt hij de rebellen om de regering omver te werpen. Clichématige oorlogsfilm die het van de brutale sensatie moet hebben. Idi Amin stond onmiskenbaar model voor de president in kwestie. Het scenario van Gary De Vore en George Malko, onttrokken aan de bestseller van Frederick Forsyth, bevat veel actie, maar weinig verrassingen. De vertolking is middelmatig, maar het camerawerk van veteraan Jack Cardiff is schitterend. In Amerika ingekort tot 102m. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
John Irvin
Cast:
Christopher Walken, Tom Berenger, Colin Blakely, Hugh Millais, Paul Freeman, JoBeth Williams, Jean-François Stévenin, Jean-Pierre Kalfon
Scenario:
George Malko, Gary DeVore
Productie:
Patrick J. Palmer, Norman Jewison
Camera:
Jack Cardiff
Muziek:
Geoffrey Burgon
Jaar:
1980
Alt. titels:
Dogs of War, The
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Dogs of War (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken