Verenigde Staten 1936. Romantiek van Frank Borzage. Met o.a. Marlene Dietrich, Gary Cooper, John Halliday, William Frawley en Ernest Cossart.

VPRO Cinema

De Amerikaanse auto-ontwerper Cooper wordt onbewust slachtoffer van de sensuele dievegge Dietrich. Zij stopt, bij het passeren van de Spaans-Franse grens, een dure halsketting ongemerkt in zijn zak. Maar als het gevaar voorbij is, verlangt ze het kleinood natuurlijk weer terug. Geestige romantische komedie met een duidelijk stempel van producer Ernst Lubitsch. Sprankelend, amusant, een tikje ondeugend en leuk van begin tot einde, met schitterende vertolkingen van beide hoofdrolspelers. Edwin Justus Mayer, Waldemar Young en Samuel Hoffenstein bewerkten het toneelstuk van Hans Szekely en R.A. Stemmle, dat reeds in 1933 in Duitsland verfilmd werd als DIE SCHÖNEN TAGE VON ARANJUEZ door Johannes Meyer. Voor de fotografie waren Charles Lang en Victor Milner verantwoordelijk.

credits

Regie:
Frank Borzage
Cast:
Marlene Dietrich, Gary Cooper, John Halliday, William Frawley, Ernest Cossart, Akim Tamiroff, Alan Mowbray, Zeffie Tilbury, John Hollyday
Muziek:
Marlene Dietrich, Friedrich Hollaender
Jaar:
1936
Alt. titels:
Sehnsucht
Genres:
Romantiek, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Desire (1936) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken