Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

VPRO Cinema

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

credits

Regie:
David Miller
Cast:
Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan, Cedric Hardwicke, Henry Daniell, Torin Thatcher, Taina Elg, John Lupton, Sean McClory, James Drury, Stuart Whitman
Scenario:
Christopher Isherwood, John Erskine
Camera:
Robert H. Planck
Muziek:
Miklós Rózsa
Montage:
John McSweeney jr
Jaar:
1956
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Periodefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Diane (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken