Verenigde Staten 1968. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. Frank Sinatra, Lee Remick, Ralph Meeker, Jacqueline Bisset en William Windom.

VPRO Cinema

Omdat hij een moordzaak heeft opgelost, wordt politiesergeant Sinatra bevorderd tot luitenant. Een poosje na de executie van de moordenaar ontdekt hij bij een onderzoek naar een corruptiezaak bewijzen voor de onschuld van de man. Hoewel het hem in de problemen kan brengen, besluit hij de waarheid te onthullen. Boeiende politiefilm met een uitstekende Sinatra. Een van de eerste films, geproduceerd door een major company, waarin homoseksualiteit aan de orde kwam, een thema waarop een taboe rustte. Het op een roman van Roderick Thorpe gebaseerde scenario van Abby Mann is chaotisch en niet steeds goed te volgen, maar dat wordt goedgemaakt door een vakkundige regie en een vlotte montage. Gefotografeerd door Joseph Biroc en van muziek voorzien door Jerry Goldsmith.

credits

Regie:
Gordon Douglas
Cast:
Frank Sinatra, Lee Remick, Ralph Meeker, Jacqueline Bisset, William Windom, Al Freeman jr, Tony Musante, Jack Klugman, Robert Duvall, Horace McMahon, Lloyd Bochner, Ralph Meecher
Productie:
Aaron Rosenberg
Camera:
Joseph F. Biroc
Muziek:
Jerry Goldsmith
Montage:
Robert L. Simpson
Jaar:
1968
Alt. titels:
Detective, The, Frank Sinatra-cyclus: Der Detektiv
Genres:
Misdaad, Mysterie, Erotiek, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Detective (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken