Verenigde Staten 1954. Western van Delmer Daves. Met o.a. Alan Ladd, Audrey Dalton, Marisa Pavan, Robert Keith en Rudolfo Acosta.

VPRO Cinema

Dit is de eerste film, waarin Bronson deze achternaam gebruikte, inplaats van Buchinsky. Hij speelt een rebellerende indianenleider, Captain Jack, een uitstekende rol. Zijn tegenstander is Ladd, die opdracht heeft om vrede te sluiten met de indianen, maar daarbij door Bronson wordt gedwarsboomd. In een laatste confrontatie volgt dan het grote gevecht met alle wapens tussen Ladd en Bronson. De laatste moet het onderspit delven en zo krijgt Ladd de kans vrede te stichten. Het was de eerste film die ook door Ladd werd geproduceerd voor zijn eigen maatschappij Jaguar. Daves schreef ook het scenario van de film. Het enige nadeel is, dat er soms erg veel gepraat wordt, waardoor de actie stil ligt.

credits

Regie:
Delmer Daves
Cast:
Alan Ladd, Audrey Dalton, Marisa Pavan, Robert Keith, Rudolfo Acosta, Charles Bronson, Warner Anderson, Elisha Cook jr, Anthony Caruso, Frank Ferguson, Willis Bouchey, Strother Martin
Muziek:
Victor Young
Jaar:
1954
Alt. titels:
Der einsame Adler vom Last River
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie