Verenigde Staten 1971. Drama van Frank D. Gilroy. Met o.a. Shirley MacLaine, Kenneth Mars, Gerald O'Loughlin, Sada Thompson en Jack Somack.

VPRO Cinema

Het verhaal over de soms onoverkomelijke hindernissen in het dagelijkse leven van het kindeloze echtpaar Sophie (MacLaine) en Otto Brentwood (Mars) in New York City. Otto is jurist in de maatschap, die met zijn beste vriend heeft opgericht. Die wil echter de praktijk opheffen, waardoor Otto in de knel komt. Juist op het moment dat zij het niet kunnen gebruiken, krijgt Sophie problemen met haar gezondheid. De film heeft iets theatraals, vooral door de wat gezwollen dialogen, maar het voordeel van het goede spel van de twee hoofdrollen. Misschien wel tot nu toe MacLaine's beste rol en ze kreeg er terecht een Gouden Beer voor in Berlijn. Het scenario is van regisseur Gilroy, die op hetzelfde festival werd gelauwerd met de prijs voor het Beste Scenario, dat is gebaseerd op de roman van Paula Fox. Het camerawerk is van Urs Furrer. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Frank D. Gilroy
Cast:
Shirley MacLaine, Kenneth Mars, Gerald O'Loughlin, Sada Thompson, Jack Somack, Chris Gampel, Mary Ellen Hokanson, Robert Bauer
Scenario:
Frank D. Gilroy
Camera:
Urs Furrer
Muziek:
Ron Carter, James Hall, Lee Konitz
Jaar:
1971
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Melodrama
Landen:
Verenigde Staten