Verenigde Staten 1948. Komedie van Richard Thorpe. Met o.a. Wallace Beery, Jane Powell, Elizabeth Taylor, Carmen Miranda en Xavier Cugat.

VPRO Cinema

De avonturen van twee tieners, Powell en Taylor, die door hun fantasie vaak in moeilijkheden komen. Beiden dingen naar de hand van Stack. Gezellige, maar pretentieuze, musical met twee jonge vedetten die na het succes van deze film tot de sterrenstal van M.G.M. gingen behoren. Het scenario van Dorothy Cooper en Dorothy Kingsley is slechts een kapstok om een hele rij songs en shownummers aan op te hangen, met de Latijns-Amerikaanse Miranda als voortrekker. De toen erg populaire Xavier Cugat krijgt ook een belangrijk deel van de koek. Hoogtepunt is een dansnummer van Miranda met Beery in zijn enige musical. Van de muzikale nummers herinneren we ons vooral 'Cuando le Gusta' en 'It's A Most Unusual Day'. Camerawerk van Robert Surtees.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Wallace Beery, Jane Powell, Elizabeth Taylor, Carmen Miranda, Xavier Cugat, Robert Stack, Selena Royle, Scotty Beckett, Leon Ames, Clinton Sundberg, George Cleveland
Camera:
Robert Surtees
Muziek:
Georgie Stoll, George Stoll
Jaar:
1948
Alt. titels:
Date With Judy, A
Genres:
Komedie, Muziek, Drama
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Date With Judy (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken