USSR 1992. Lana Gogoberidze. Met o.a. Guram Pirtskhalava, Irina Kupchenko, Nino Surguladze, Marika Chichinadze en Tamara Skhirtiadze.

VPRO Cinema

Twee verhalen ineen. Het eerste in kleur en min of meer autobiografisch, gaat over een dertien-jarig meisje uit Georgië, waarvan de ouders door de geheime politie van Stalin zijn gearresteerd. Zij ontsnapt uit een soort weeshuis en keert terug naar de ouderlijke woning, waar een uitgebluste KGB- er woont. Hij helpt haar maar wordt opgepakt wegens collaboratie met vijandige elementen. Het tweede verhaal gaat over de vrouw van een 'vijand van het volk', die veroordeeld is tot dwangarbeid in Siberië. Het kamp blijkt vol te zijn en zij gaat verder met andere dakloze gevangenen op een uitputtende hongertocht door de ijzige koude. Deze van-zich-af-filmerij vonkt op een of andere manier niet, ondanks de aangrijpende onderwerpen. Het scenario is van Zaira Arsenisvili en de regisseuse. Achter de camera stond Georgi Beridze.

credits

Regie:
Lana Gogoberidze
Cast:
Guram Pirtskhalava, Irina Kupchenko, Nino Surguladze, Marika Chichinadze, Tamara Skhirtiadze, Ninely Chankuftadze, Dopo Chichinadze
Scenario:
Zaira Arsenisvili
Camera:
Georgi Beridze
Muziek:
Georgi Tsintsadze
Jaar:
1992
Alt. titels:
Walsi Petschorase
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
USSR