Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van John Korty. Met o.a. Eric Walker, Warwick Davis, Fionnula Flanagan, Guy Boyd en Dan Fishman.

VPRO Cinema

Miller en Walker zijn verdwaald nadat ze met hun ouders zijn neergestort op planeet Endor. Ze worden geholpen door de poezelige bewoners, de Ewoks. Miller krijgt een speciale band met Davis. De magiër van de Ewoks ontdekt dat een reus de ouders van de kinderen gevangen heeft genomen. Enkele Ewoks en de twee kinderen gaan op pad om de ouders te bevrijden. Spannend ruimte- avontuur met de sympathieke figuurtjes uit RETURN OF THE JEDI. Zoals we gewend zijn van George Lucas zit de film vol uitstekende speciale effecten en ligt het tempo adembenemend hoog. Actie in overvloed, in een prent die zowel kinderen als volwassenen zal weten te boeien. Bob Carrau bewerkte het door Lucas bedachte verhaal, dat door Korty zelf in beeld werd gebracht. Bioscoopversie in Europa uitgebracht als CARAVAN OF COURAGE. Sequel: EWOKS: THE BATTLE FOR ENDOR.

credits

Regie:
John Korty
Cast:
Eric Walker, Warwick Davis, Fionnula Flanagan, Guy Boyd, Dan Fishman, Debbie Carrington, Ambree Miller, Burt Ives, Aubree Miller
Muziek:
Peter Bernstein
Jaar:
1984
Alt. titels:
Ewok Adventure, The, Caravan of Courage, Caravan Of Courage
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Ewok Adventure (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken