Frankrijk 1989. Komedie van Alain Resnais. Met o.a. Gérard Depardieu, Adolph Green, Micheline Presle, Laura Benson en Linda Lavin.

VPRO Cinema

In Frankrijk wordt een expositie georganiseerd ter ere van de tekenfilmregisseur Joe Wellman, die er voor de gelegenheid heenreist. Zijn dochter studeert in Parijs aan de universiteit en ziet haar vader zelden. Zij heeft weinig waardering voor zijn werk, dat zij nauwelijks als serieus kan zien. Wel zou ze graag de hoogleraar van Gauthier, gespecialiseerd in Flaubert, ontmoeten, maar weet niet dat deze weer bewondering voor haar vader heeft. Aan dit thema verbindt Alain Resnais schitterende variaties op de gevoelige en de wat de vormgeving betreft uiterst precieze wijze die we van hem kennen. Het zal niet zijn meest belangrijke film zijn, maar er gaat een bepaalde charme vanuit en natuurlijk gaat het ook altijd om rake typeringen. Scenario van Jules Feiffer. Camerawerk van C. Van Damme en Gilbert DuHalde.

credits

Regie:
Alain Resnais
Cast:
Gérard Depardieu, Adolph Green, Micheline Presle, Laura Benson, Linda Lavin, John Ashton, François-Eric Gendron, Caroline Silhol, Lucienne Hamon, Geraldine Chaplin, Adolphe Green
Scenario:
Jules Feiffer
Camera:
Gilbert Duhalde, Charles Van Damme
Muziek:
John Kander
Jaar:
1989
Alt. titels:
Je Veux Rentrer A La Maison
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

I want to go home (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken