Verenigde Staten 1990. Avonturenfilm van Fraser Clarke Heston. Met o.a. Christopher Lee, Charlton Heston, Christian Bale, Julian Glover en Richard Johnson.

VPRO Cinema

Zoveelste verfilming van de klassieke jeugdroman van Robert Louis Stevenson, ditmaal met vader Heston als de beruchte Long John Silver die de jonge Jim Hawkins (Bale) het avontuur van zijn leven bezorgt wanneer hij hem op sleeptouw neemt naar het eiland van de gewezen piratenkapitein Flint om diens verborgen schat te zoeken. Het debuut van Fraser Heston als regisseur, producent en scenarist leverde een oubollige, fantasieloze bewerking op, die bovendien nog ontsierd wordt door een aanstellerige vader Heston. De bijfiguren, waaronder Lee, Reed en Johnson zijn veel interessanter. Uitstekende fotografie van Robert Steadman en Tony Westman. Oorspronkelijk gemaakt voor kabel-tv werd de film in Europa in de zalen uitgebracht.

credits

Regie:
Fraser Clarke Heston
Cast:
Christopher Lee, Charlton Heston, Christian Bale, Julian Glover, Richard Johnson, Oliver Reed, Clive Wood, Nicholas Amer, Michael Halsey, John Benfield, Isla Blair, Pete Postlethwaite
Scenario:
Fraser Clarke Heston
Camera:
Robert Steadman
Muziek:
Paddy Maloney, The Chieftains
Montage:
Eric Boyd-Perkins
Jaar:
1990
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten