Verenigd Koninkrijk 1975. Sciencefiction van Kevin Connor. Met o.a. Doug McClure, John McEnery, Susan Penhaligon, Keith Barron en Anthony Ainley.

VPRO Cinema

1916. Een Brits schip wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeër. De overlevenden willen de onderzeeër overmeesteren zodra hij aan de oppervlakte komt. Ze slagen in hun opzet, maar de radio van de Duitsers blijkt het te hebben begeven. Duitsers en Engelsen stranden op een eiland dat door de tijd is vergeten, en gezamenlijk zullen ze de gevaren uit voorhistorische tijden trotseren. Redelijk goed SF-avontuur, naar een roman van Edgar Rice Burroughs, dat vooral te lijden heeft onder zwakke speciale effecten. Spel is aanvaardbaar en de actie wordt stelselmatig opgebouwd. Het scenario van James Cawthorn en Michael Moorcock is nogal naïef en zal vooral jongere toeschouwers aanspreken. Fotografie van Alan Hume. Gevolgd door The People That Time Forgot.

credits

Regie:
Kevin Connor
Cast:
Doug McClure, John McEnery, Susan Penhaligon, Keith Barron, Anthony Ainley, Godfrey James, Bobby Farr, Declan Mulholland
Camera:
Alan Hume
Muziek:
Douglas Gamley
Schrijver:
Edgar Rice Burroughs
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1975
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Land That Time Forgot (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken