Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Richard Roundtree, Frank Finlay, Vonetta McGee, Neda Arneric en Cy Grant.

VPRO Cinema

Derde filmavontuur van de zwarte privé-detective Shaft, weer gespeeld door Roundtree. Deze keer wordt hij onder dwang bij een Ethiopische emir gebracht, die hem vraagt een bende slavendrijvers op te sporen. Vanaf dat ogenblik zitten we in een wervelstorm van actie, geweld en knipoogjes, maar uiteindelijk hebben we het allemaal al eens eerder gezien in de vorige films. Dat moet ook het publiek gedacht hebben, want ze kwamen niet meer kijken, zodat Shaft zijn carrière mocht voortzetten op het tv-scherm. Je moet het allemaal niet te serieus nemen, dan werkt het wel ontspannend. Stirling Silliphant schreef het scenario, dat door Marcel Grignon in beelden omgezet werd. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
John Guillermin
Cast:
Richard Roundtree, Frank Finlay, Vonetta McGee, Neda Arneric, Cy Grant, Jacques Herlin, Debebe Eshetu, Spiros Focás, Marne Laitland, Jacques Marin, James E. Myers, Thomas Baptiste
Scenario:
Stirling Silliphant
Productie:
Roger Lewis
Camera:
Marcel Grignon
Muziek:
Johnny Pate
Montage:
Max Benedict
Jaar:
1973
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
Blaxploitation, Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Shaft in Africa (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken