Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Dick Powell. Met o.a. Robert Mitchum, Theodore Bikel, Doug McClure, Russell Collins en David Hedison.

VPRO Cinema

Tijdens WO II maakt een Amerikaanse destroyer onder bevel van Mitchum jacht op de Duitse onderzeeër van kapitein Jürgens. Jürgens tracht de Amerikaan in een hinderlaag te lokken, maar Mitchum lijkt elke zet van zijn tegenstander te kunnen voorspellen. Een genadeloos duel, in een sfeer van haast ondraaglijke suspense, die tot op het laatste moment op geraffineerde wijze wordt opgeschroefd. Prachtig spel van beide hoofdrolspelers. Wendell Mayes bewerkte de in 1931 al als THE SEAS BENEATH verfilmde roman van D.A. Rayner tot een knap script, dat functioneel gebruik maakt van de claustrofobische benauwdheid van de duikboot. De speciale effecten van Walter Rossi werden bekroond met een Oscar. Schitterende fotografie van Harold Rosson.

credits

Regie:
Dick Powell
Cast:
Robert Mitchum, Theodore Bikel, Doug McClure, Russell Collins, David Hedison, Kurt Kreuger, Frank Albertson, Alan Dexter, Jeff Daley, David Bair, Joe di Reda, Ralph Manza, Biff Elliot, Al Hedison, Curd Jürgens
Scenario:
Wendell Mayes
Productie:
Dick Powell
Camera:
Harold Rosson
Muziek:
Leigh Harline
Montage:
Stuart Gilmore
Jaar:
1957
Alt. titels:
Enemy Below, The
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Enemy Below (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken