Verenigde Staten 1985. Drama van Albert Brooks. Met o.a. Albert Brooks, Julie Hagerty, Garry K. Marshall, Art Frankel en Michael Greene.

VPRO Cinema

Brooks maakt een grote kans op een belangrijke promotie en om dat te vieren koopt hij reeds op voorhand een luxueus huis. Zijn vrouw Hagerty is hun geordend leventje echter beu en wil verandering. Die kans komt onverwacht wanneer de bevordering aan Brooks' neus voorbijgaat en hij zoveel kabaal maakt dat hij ontslagen wordt. Ze verkopen alles en besluiten samen, per bestelwagen, Amerika rond te trekken. Sympathieke, leuke satire op de Amerikaanse prestatiedrang en het bijbehorende yuppie- milieu. Brooks produceerde, regisseerde, schreef het scenario en vertolkte de hoofdrol. Hij heeft duidelijk de touwtjes in handen en wordt nergens echt kwetsend. Zijn sprankelend gevoel voor humor werkt in elk geval aanstekelijk. Monica Johnson was co- scenariste. Fotografie van Erik Saarinen.

credits

Regie:
Albert Brooks
Cast:
Albert Brooks, Julie Hagerty, Garry K. Marshall, Art Frankel, Michael Greene, Tom Tarpey, Maggie Roswell, Ernie Brown, Joey Coleman, David Gibb, Michael Green
Scenario:
Monica Mcgowan Johnson, Albert Brooks
Productie:
Marty Katz
Camera:
Erik Saarinen, Eric Saarinen
Muziek:
Arthur B. Rubinstein
Montage:
David Finfer
Jaar:
1985
Alt. titels:
Kopfüber in Amerika
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Road-movie, Americana
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie