Italië 1983. Drama van Tinto Brass. Met o.a. Stefania Sandrelli, Frank Branciaroli, Barbara Cupisti, Armando Marra en Maria Grazia Bon.

VPRO Cinema

Een Venetiaans echtpaar vertrouwt, elk voor zich, erotische escapades en verlangens toe aan een geheim dagboek in de wetenschap dat de ander het zal lezen. Ze ontlenen daar nieuwe seksuele prikkels aan die de man, die van middelbare leeftijd is en een zwak hart heeft, uiteindelijk fataal zullen blijken. De naar fascistisch Italië overgehevelde en zeer vrij bewerkte roman van de Japanner Tanizaki levert een chique prikkelfilm op, zonder de bedenkelijke aspecten van Brass' eerdere films. De film heeft nogal wat loze literaire en quasi-intellectuele pretenties om de uitvoerige seks-scènes te motiveren, maar de fraaie fotografie en het goede spel van de hoofdrollen tillen de film boven het niveau uit van bijvoorbeeld EMMANUELLE. Ook bekend als THE KEY en LA CLEF.

credits

Regie:
Tinto Brass
Cast:
Stefania Sandrelli, Frank Branciaroli, Barbara Cupisti, Armando Marra, Maria Grazia Bon, Gino Cavalieri, Piero Bortoluzzi, Pietro Lorenzoni, Junichiro Tanizaki, Frank Finlay
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1983
Alt. titels:
Chiave, La, Key, The, Clef, La
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Salon-drama, Seksfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

La chiave (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken