Roemenië 1975. Drama van Mircea Daneliuc. Met o.a. Mircea Albulescu, Tora Vasilescu, Constantin Diplan, Mircea Daneliuc en Paul Lavric.

VPRO Cinema

Chauffeur Albulescu en bijrijder Diplan moeten een stalen behuizing van een centrifuge voor een steenkolenveredelingsbedrijf vervoeren naar het Noorden van Roemenië over een afstand van 600 km. Een avontuurlijke rit die niet zonder gevaren is. Onderweg nemen zij Vasilescu aan boord, die op weg is naar haar verloofde. De oudere Albulescu, gekweld door persoonlijk verdriet en de jonge Diplan hebben allebei een oogje op haar, hetgeen leidt tot incidentjes, misverstanden, conflicten en confrontaties. Als ze gearriveerd zijn, blijkt Vasilescu's verloofde haar te hebben laten zitten en aanvaarden ze gedrieën de terugtocht. Een ongebruikelijke film uit het land van Dracula, die alleen daarom al curiositeitswaarde heeft, maar beslist geen meesterwerk is. Scenario van Timotei Ursu naar een idee van Petru Vintila. Camerawerk van Florian Mihailescu.

credits

Regie:
Mircea Daneliuc
Cast:
Mircea Albulescu, Tora Vasilescu, Constantin Diplan, Mircea Daneliuc, Paul Lavric, Olga Bucataru, Teofil Caliman, Angela Costache
Scenario:
Timotei Ursu
Camera:
Florian Mihailescu
Muziek:
Lucian Metianu, Musica Nova
Schrijver:
Petru Vintila
Jaar:
1975
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Road-movie
Landen:
Roemenië