Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Melville Shavelson. Met o.a. Kirk Douglas, John Wayne, Frank Sinatra, Yul Brynner en Senta Berger.

VPRO Cinema

Na het vertrek van de Britten uit Palestina, in 1947, worden de joden met uitroeiing bedreigd door de Arabische Staten. Er wordt een beroep gedaan op de Amerikaanse advocaat Douglas, zelf van joodse afkomst, om de strijd tegen de Arabieren te coördineren. De moeilijke situatie, waarbij joden het latere Israel bezetten, wordt in de film gereduceerd tot een belachelijk avontuurtje. Shavelson bewerkte de roman van Ted Berkman alsof het een western was en zelfs de vele bekende gezichten die we herkennen in bijrolletjes kunnen er geen geloofwaardigheid aan verlenen. De soepele fotografie van Aldo Tonti en de knappe score van Elmer Bernstein evenmin.

credits

Regie:
Melville Shavelson
Cast:
Kirk Douglas, John Wayne, Frank Sinatra, Yul Brynner, Senta Berger, Angie Dickinson, James Donald, Luther Adler, Topol, Stathis Giallelis, Gordon Jackson, Michael Hordern, Gary Merrill, Allan Cuthbertson, Jeremy Kemp, Ruth White
Scenario:
Melville Shavelson
Productie:
Michael Wayne, Melville Shavelson
Camera:
Aldo Tonti
Muziek:
Elmer Bernstein
Montage:
Gene Ruggiero, Bert Bates
Jaar:
1966
Alt. titels:
Der Schatten des Giganten
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cast A Giant Shadow (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken