Verenigde Staten 1988. Misdaad van Dennis Hopper. Met o.a. Sean Penn, Robert Duvall, Maria Conchita Alonso, Randy Brooks en Grand Bush.

VPRO Cinema

Penn en Duvall zijn twee agenten van de C.R.A.S.H., de Community Resources Against Street Hoodlums, die de straatbendes die L.A. beheersen de oorlog hebben verklaard. Duvall heeft de nodige ervaring, terwijl Penn vrij roekeloos optreedt. De film geeft een onverbloemd beeld van de oorlog tussen de verschillende gangs, die dagelijks voor onvoorspelbare ontwikkelingen zorgt. Jachtige en enerverende montage, in de voor Hopper kenmerkende stijl. Zijn beelden zijn onvoorstelbaar realistisch en komen aan als een visuele vuistslag. De acteurs presteren schitterend. Michael Schiffer en Richard Di Lello schreven het verhaal, dat door Schiffer werd omgevormd tot scenario. Rauwe, harde beelden van Haskel Wexler. De integrale versie van 127m is verkrijgbaar op video.

credits

Regie:
Dennis Hopper
Cast:
Sean Penn, Robert Duvall, Maria Conchita Alonso, Randy Brooks, Grand Bush, Don Cheadle, Rudy Ramos, Trinidad Silva, Conchita Alonso
Scenario:
Michael Schiffer, Richard Di Lello
Productie:
Robert H. Solo
Camera:
Haskell Wexler
Muziek:
Herbie Hancock
Jaar:
1988
Genres:
Misdaad, Actiefilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten