Frankrijk/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Roland Joffé. Met o.a. Patrick Swayze, Pauline Collins, Om Puri, Art Malik en Shabana Azmi.

VPRO Cinema

De jonge Amerikaanse chirurg Swayze ziet in Calcutta een zwoele poel van misère en armoede. Hij maakt er kennis met de naar werk zoekende Puri en diens gezin, en met Collins de Engelse vrouw van een legerofficier, die met rudimentaire middelen in een kliniekje de nood tracht te lenigen. Zoals het een echte Amerikaan past zet hij de Habenichts ertoe aan, hun fatalisme van zich af te schudden en in opstand te komen tegen de plaatselijke peetvader. Een soort melodramatische Indiase western met simpele emoties. Swayze weegt te licht voor zijn rol en Joffé slaagt er niet in het niveau van zijn THE KILLING FIELDS te halen. Gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Dominique Lapierre. Het kleine rolletje van de vader van dokter Swayze wordt gespeeld door Sam Wanamaker, maar die staat niet op de credits vermeld.

credits

Regie:
Roland Joffé
Cast:
Patrick Swayze, Pauline Collins, Om Puri, Art Malik, Shabana Azmi, Ayesha Dharker, Santu Chowdhury, Imran Badsah Khan, Nabil Shaban
Scenario:
Mark Medoff
Productie:
Roland Joffé, Jake Eberts
Camera:
Peter Biziou
Muziek:
Ennio Morricone
Montage:
Gerry Hambling
Jaar:
1992
Alt. titels:
La cité de la joie
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

City of Joy (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken