Frankrijk 1991. Komedie van Serge Leroy. Met o.a. Evelyne Bouix, Jean Carmet, Michel Duchaussoy, Nelly Borgeaud en Tom Novembre.

VPRO Cinema

Het is een rustige en brave school volgens de inspecteur, maar de nieuwe onderwijzeres komt deze harmonie verstoren. Ze voorziet haar leerlingen vooral van blauwe schriften waarin ze alles mogen opschrijven dat in hen opkomt. Op een dag krijgen ze het vreemde idee een gedicht met een beetje bloed te illustreren: de ouders vinden het een schandaal! Wat is dat voor een gek mens? Jaag haar weg! De kinderen zijn echter gelukkig en werken hard, maar uiteindelijk loopt de zaak uit de hand vanwege de pietluttigheid van de volwassenen. Een tweeslachtige film van de zeer wisselvallige regisseur Leroi, die de kinderen overigens zeer goed beschrijft en er af en toe echte monsters van maakt (ATTENTION, LES ENFANTS REGARDENT), terwijl hij zich op de rand van het fantastische genre begeeft. Er zitten echter te veel kunstgrepen in het nauwelijks realistische scenario, hetgeen het uitstekende homogene acteerwerk niet ten goede komt. Tamelijk vrije bewerking van de roman van René-Jean Clot Le bleu d'outre-tombe.

credits

Regie:
Serge Leroy
Cast:
Evelyne Bouix, Jean Carmet, Michel Duchaussoy, Nelly Borgeaud, Tom Novembre, Annick Alane, Marianne Groves, Sam Karmann, Pierre-Alexis Hollenbeck
Muziek:
Olivier Meston
Jaar:
1991
Alt. titels:
Cahiers bleus, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les cahiers bleus (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken