Verenigde Staten 1984. Komedie van Louis Malle. Met o.a. Donald Sutherland, Jack Warden, Sean Penn, Wallace Shawn en Trinidad Silva.

VPRO Cinema

Een vijftal vrienden besluit in te breken bij een pandjesbaas op het ogenblik dat deze bij zijn moeder op bezoek is. Alles loopt in het honderd en op het moment dat ze eindelijk de brandkast open hebben, staat de man met de politie op de stoep. Maar er ligt nog iemand op de loer. Geforceerde, naar het hedendaagse San Francisco overgeplaatste remake van Mario Monicelli's I SOLITI IGNOTI, met een scenario van Monicelli, Suso Cecchi D'Amico, Agenore Incrocci en Furio Scarpelli. De film is met zorg gemaakt maar mist toch de vaart, geestigheid en vormgeving van het origineel. Zelfs Malles Europese aanpak, met kritiek op typisch Amerikaanse onhebbelijkheden, kan de film niet boven de middelmaat uit hijsen. Fotografie van Laszlo Kovacs.

credits

Regie:
Louis Malle
Cast:
Donald Sutherland, Jack Warden, Sean Penn, Wallace Shawn, Trinidad Silva, Larry Riley, Christine Baranski, Charlayne Woodard, Irwin Corey
Scenario:
Jeffrey Alan Fiskin
Productie:
Edward Lewis
Camera:
László Kovács
Muziek:
Paul Chihara
Montage:
Suzanne Baron
Jaar:
1984
Alt. titels:
5 Gauner machen Bruch
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Crackers (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken