Verenigde Staten 1979. Drama van Franco Zeffirelli. Met o.a. Jon Voight, Faye Dunaway, Jack Warden, Arthur Hill en Strother Martin.

VPRO Cinema

Voight is een ex-wereldkampioen boksen. Hij leeft gescheiden van zijn vrouw Dunaway en komt aan de kost als paardenverzorger en adviseur bij het paardenrennen. Hij gokt en is alcoholist. Toch wordt hij vereerd door zijn zoontje Schroder die niets liever zou willen dan dat zijn vader weer in de ring zou stappen. Sentimenteel melodrama dat het luxueuze wereldje van de moeder die mode-ontwerpster is, confronteert met het ongenadige boksmilieu. Onnodige remake van de veel sterkere film van King Vidor uit 1939, met acteurs die zich niet op hun gemak zijn in hun rol. Walter Newman moderniseerde het verhaal van Frances Marion, maar gooide ook alle charme overboord. Schroder is hartveroverend als de jongen. Fred J. Koenekamp stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Franco Zeffirelli
Cast:
Jon Voight, Faye Dunaway, Jack Warden, Arthur Hill, Strother Martin, Joan Blondell, Mary Jo Catlett, Ricky Schroder, Elisha Cook jr
Scenario:
Walter Newman, Frances Marion
Camera:
Fred J. Koenekamp
Muziek:
Dave Grusin
Jaar:
1979
Alt. titels:
Champ, The, Der Champ
Genres:
Drama, Sportfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Champ (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken