Verenigde Staten 1988. Drama van Michael Ritchie. Met o.a. Dan Aykroyd, Walter Matthau, Charles Clennon, Mary Gross en Charles Grodin.

VPRO Cinema

Aykroyd is een lastige en gevaarlijke misdadiger, die verplaatst wordt van zijn cel naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis. Hij ontsnapt en dringt de praktijk binnen van een overspannen, chique seks-therapeut in Beverly-Hills (Grodin) die voor een rustkuur afwezig is. Hij geeft zich uit voor zieleknijper en wordt diens vervanger. Hij heeft groot succes en wordt voor de radio gehaald om een uitzending over hartzeer te gaan doen. Hij maakt kennis met telepredikant Matthau en beide oplichters vullen met grote snelheid hun zakken, zolang dat gaat. Deze komische satire op de idiote voorliefde van de Amerikaanse maatschappij om zich voor het algehele zieleheil graag te laten flessen, profiteert van het vaardige spel van de hoofdrollen, maar is neergedrukt door een onwaarschijnlijk en kronkelig scenario van Steven Kampmann, Will Porter en Sean Stein die het boek van Ken Kolb bewerkten. Richard A. Harris verzorgde het camerawerk.

credits

Regie:
Michael Ritchie
Cast:
Dan Aykroyd, Walter Matthau, Charles Clennon, Mary Gross, Charles Grodin, Donna Dixon, David Clennon, Richard Romanus, Arye Gross
Muziek:
Michel Colombier, John Davenport
Jaar:
1988
Alt. titels:
Couch Trip, The
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Americana, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Couch Trip (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken