Frankrijk 1985. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Michel Serrault, Antonella Interlenghi, Saverio Vallone, Stéphane Audran en Michel Galabru.

VPRO Cinema

Naar het toneelstuk van Jean Poiret. Albin (Serrault) erft van een suikertantetje. Hiervoor moet hij helemaal naar Schotland. Als hij de erfenis wil bemachtigen moet hij binnen twee jaar getrouwd en vader zijn. Neef Mortimer (Vallone) die zijn seksuele voorkeur kent, ligt op de loer! Voor de derde keer worden zowel de psychologie als het gedrag van homoseksuelen volledig verbasterd door middel van grove karikaturen die de modale Fransman aan het lachen zouden maken. Volledig fantasieloos, niets nieuws onder de zon. Zelfs de vertolkers lijken er niet in te geloven en vervelen zich evenveel als de kijkers. Ook bekend als ELLES SE MARIENT. De fotografie is van Luciano Tovoli. Aan het scenario werd heel wat geschreven door Christine Carère, Marcello Danon en Philippe Nicaud en vervolgens werd dat weer omgezet door Michel Audiard, Jacques Audiard, Marcello Danon, Gérard Lomballe en regisseur Lautner.

credits

Regie:
Georges Lautner
Cast:
Michel Serrault, Antonella Interlenghi, Saverio Vallone, Stéphane Audran, Michel Galabru, Benny Luke, Gian Luca Favilla, Umberto Ramo, Ugo Tognazzi
Scenario:
Christine Carère
Camera:
Luciano Tovoli
Muziek:
Ennio Morricone
Schrijver:
Jean Poiret
Jaar:
1985
Alt. titels:
Cage aux folles III, La, "Elles" se marient, Elles se marient
Genres:
Komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La cage aux folles III (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken