Verenigde Staten 1989. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Caroline Aaron, Alan Alda, Woody Allen, Claire Bloom en Mia Farrow.

VPRO Cinema

Documentairemaker Landau (Allen) is keurig getrouwd met Bloom. Hij leidt echter een dubbelleven. Hij heeft namelijk een intieme verhouding met stewardess Huston, die echter zijn vage en valse beloftes beu is. Landau ziet maar één uitweg. Succes is hem onbekend tot hij een kans krijgt via zijn zwager Alda. Tijdens de opnamen maakt hij kennis met Farrow in wie hij de vrouw van zijn dromen ziet. Twee verhalen die ogenschijnlijk niets gemeen hebben, maar die op het einde op een sublieme wijze in elkaar vloeien. Een schitterende mengeling van drama en humor, zoals alleen Allen in staat is te maken. Centraal staat natuurlijk weer de man-vrouwrelatie in al haar aspecten. Zonder twijfel een van Allens beste films, met een unieke cast van topacteurs, onder wie je zelfs Daryl Hannah kunt ontdekken. Allen zelf schreef het scenario, dat op de gevoelige laag werd vastgelegd door Sven Nykvist.

credits

Regie:
Woody Allen
Cast:
Caroline Aaron, Alan Alda, Woody Allen, Claire Bloom, Mia Farrow, Joanna Gleason, Anjelica Huston, Martin Landau, Jenny Nichols, Jerry Orbach, Sam, Zina Jasper, Stephanie Roth, Gregg Edelman, George Manos, Bill Bernstein, Martin Bergmann, Sam Waterston
Scenario:
Woody Allen
Productie:
Robert Greenhut
Camera:
Sven Nykvist
Muziek:
Joe Malin, Joe Maline
Geluid:
Frank Graziadei
Montage:
Susan E. Morse
Jaar:
1989
Alt. titels:
Grund zur Aufregung
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Crimes and Misdemeanors (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken