Verenigde Staten 1990. Komedie van Roger Donaldson. Met o.a. Robin Williams, Tim Robbins, Pamela Reed, Fran Drescher en Zack Norman.

VPRO Cinema

Williams is een vlotte topverkoper van Cadillacs. Daar hij zijn verkooptechnieken ook toepast op vrouwen hebben zijn talloze slippertjes ervoor gezorgd dat hij en zijn vrouw Reed gescheiden leven. De zaken gaan echter zeer slecht en ontslag dreigt voor zowel Williams als voor zijn collega's. Tijdens een koopjesdag stormt Robbins de zaak binnen op zijn motorfiets. Hij is gewapend en gek van jaloezie want hij vermoedt dat zijn vriendinnetje aanpapt met een van de verkopers en met hem wil hij afrekenen. Lawaaierige komedie met enkele goede gags die niet kunnen verhinderen dat het geheel nogal tweeslachtig overkomt. Elaine Stritch speelt een niet op de aftiteling vermelde rol als treurende weduwe. Het scenario van Ken Friedman kraakt aan alle kanten en wordt niet geholpen door de rommelige regie. De beelden zijn van David Gribble.

credits

Regie:
Roger Donaldson
Cast:
Robin Williams, Tim Robbins, Pamela Reed, Fran Drescher, Zack Norman, Annabella Sciorra, Lori Petty, Paul Guilfoyle, Bill Nelson, Eddie Jones, Judith Hoag
Scenario:
Ken Friedman
Productie:
Roger Donaldson, Charles Roven
Camera:
David Gribble
Muziek:
J. Peter Robinson
Geluid:
Jay Boekelheide
Montage:
Richard Francis-Bruce
Jaar:
1990
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cadillac Man (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken