Verenigde Staten 1980. Romantiek van Joel Oliansky. Met o.a. Richard Dreyfuss, Amy Irving, Lee Remick, Sam Wanamaker en Joseph Cali.

VPRO Cinema

Paul Dietrich en Heidi Schoonover, twee pianisten, doen beiden mee aan hetzelfde concours. Paul is een dertigjarige concertpianist voor wie het winnen van deze competitie zijn laatste kans op succes en erkenning betekent. Heidi is de beschermelinge van een beroemde muziekdocent die haar ervoor waarschuwt om geen romantische banden aan te knopen die haar kansen in gevaar kunnen brengen. Bij de naderende competitie is de belangrijkste muziekprijs ter wereld te winnen en tussen beide deelnemers zou dan ook een sfeer van vijandigheid en concurrentie moeten hangen. Ondanks deze verwachting en waarschuwingen wordt het tweetal toch verliefd op elkaar, maar willen ze allebei dolgraag winnen. Tijdens het muziekconcours zal daarom blijken of hun liefde de test zal doorstaan. (JvB/VPRO Gids)

credits

Regie:
Joel Oliansky
Cast:
Richard Dreyfuss, Amy Irving, Lee Remick, Sam Wanamaker, Joseph Cali, Ty Henderson, Vicky Kriegler, Adam Stern, Bea Silvern
Camera:
Richard H. Kline
Muziek:
Lalo Schifrin
Jaar:
1980
Alt. titels:
Competition, The
Genres:
Romantiek, Muziek, Drama
Trefwoorden:
Popmuziek, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten