Frankrijk 1969. Komedie van Philippe de Broca. Met o.a. Philippe Noiret, Marthe Keller, François Périer, Valentina Cortese en Fernand Gravey.

VPRO Cinema

Een meisje uit een Normandisch dorp wordt bij miss-verkiezing opgemerkt door een Amerikaanse miljonair, maar krijgt, na het huwelijk in New York, heimwee. Haar echtgenoot laat haar dorpje steen voor steen opnieuw opbouwen aan de Hudson, maar ondanks de oorspronkelijke bewoners is de sfeer niet dezelfde. Eigenlijk is Marie nog steeds verliefd op een gemoedelijke dorpsgenoot. De uitwerking van een goed idee met mogelijkheden mist verve om van de film een echte burleske te maken en een reeks van excentrieke dorpsbewoners is te eenzijdig getypeerd om de vrolijke inzet van de acteurs niet overdreven te doen lijken. Keller en Noiret als bijna over het hoofd geziene ware liefde steken innemend sober af. Scenario van Daniel Boulanger en regisseur De Broca.

credits

Regie:
Philippe de Broca
Cast:
Philippe Noiret, Marthe Keller, François Périer, Valentina Cortese, Fernand Gravey, Jean-Pierre Marielle, Didi Perego, Henri Crémieux, Bert Convy
Scenario:
Daniel Boulanger
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1969
Alt. titels:
Caprices de Marie, Les
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les caprices de Marie (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken