Frankrijk/Italië 1992. Drama van Carlo Carlei. Met o.a. Manuel Colao, Federico Pacifici, Nicola Di Pinto, Francesca Neri en Sal Borgese.

VPRO Cinema

Een prachtige debuutfilm van regisseur Carlei. Deze nachtmerrie-achtige, gewelddadige film met als thema kindermishandeling is de laatste van producent Franco Cristaldi, die vlak daarna stierf. De kleine Vito (Colao) is een dromerige, slimme jongen uit Aspromonte, het kidnap-centrum in het Zuiden van Italië. Zijn familie legt het loodje in een bende- oorlog, maar Vito weet te ontsnappen. Hij trekt naar het Noorden, omdat hij zo graag het losgeld wil teruggeven aan Neri en Perrin, de ouders van een meisje dat door zijn familie was ontvoerd. Erg realistisch is het script niet, maar de film is boeiend genoeg vanwege de spanning en de snelle montage. Het spel van Colao is bijzonder geloofwaardig.

credits

Regie:
Carlo Carlei
Cast:
Manuel Colao, Federico Pacifici, Nicola Di Pinto, Francesca Neri, Sal Borgese, Jacques Perrin, Giusi Cataldo, Lucio Zagaria, Massimo Lodolo, Anita Zagaria, Claudio Gora, Francesa Neri, Massimo Lodolo, Lucio Zagaria, Giusi Cataldo
Jaar:
1992
Alt. titels:
Corsa dell'innocente, La, Flight Of The Innocent
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie

0 uitzendingen

La corsa dell'innocente (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken