Italië/Frankrijk 1962. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Jacques Perrin, Valeria Ciangottini, Sylvie en Salvo Randone.

VPRO Cinema

Twee broers zijn na de dood van hun ouders gescheiden van elkaar en in verschillende sociale omstandigheden opgevoed, maar vinden de genegenheid voor elkaar terug bij de gezamenlijke bezoeken aan hun grootmoeder. De maatschappelijk meest geslaagde wordt ongeneeslijk ziek en inspanningen van zijn oudere broer om medische zorg kunnen hem niet redden. Ingetogen psychologische film laat ontwikkelingen zien tegen de achtergrond van het Italië voor, tijdens en vlak na WO II en laat met name de stad Florence een wezenlijke rol meespelen. Treffend spel over de hele linie, al is het engelachtig voorkomen van Perrin wat te opgelegd pandoer voor de rol van slachtoffer. De film werd bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van Mario Missiroli en regisseur Zurlini, die de roman van Vasco Pratolini bewerkten. Camerawerk van Giuseppe Rotunno. Technicolor, Mono.

credits

Regie:
Valerio Zurlini
Cast:
Marcello Mastroianni, Jacques Perrin, Valeria Ciangottini, Sylvie, Salvo Randone, Serena Vergano, Marco Guglielmi, Franca Pasutt
Scenario:
Mario Missiroli
Camera:
Giuseppe Rotunno
Muziek:
Goffredo Petrassi
Jaar:
1962
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Cronaca familiare (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken