Italië/Frankrijk 1962. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Edwige Feuillère, Gabriele Ferzetti, Gino Cervi, Rosanna Schiaffino en Michèle Morgan.

VPRO Cinema

Deze episodenfilm in all star-bezetting naar romantische stripverhalen laat in vier verschillende perioden de heldin uit naam van de liefde een misdaad plegen en hiervoor straf ondergaan. De verhalen gaan van de Renaissance tot de tegenwoordige tijd, waarin een bezoek aan de vertoning van een film LE CRIME NE PAIE PAS het startpunt van de intrige is. De decoratieve aanpak van Oury maakt de film tot kitsch, zonder de komedie-elementen die later zijn sterkste kant zouden blijken. Door de spitse dialoog is de sketch van Morgan en Noiret over chantage en politiek gekonkel anno 1878 een uitschieter. Scenario van regisseur Oury, Jean-Charles Tachella en Paul Gordeaux.

credits

Regie:
Gérard Oury
Cast:
Edwige Feuillère, Gabriele Ferzetti, Gino Cervi, Rosanna Schiaffino, Michèle Morgan, Philippe Noiret, Jean Servais, Frank Villard, Annie Girardot, Pierre Brasseur, Christian Marquand, Paul Guers, Danielle Darrieux, Richard Todd, Perrette Pradier, Louis de Funès
Scenario:
Gérard Oury
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1962
Alt. titels:
Crime ne paie pas, Le, Masque, Le, Affaire Hugues, L', Affaire Fenayrou, L', Homme de l'avenue, L'
Genres:
Komedie, Historische film, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le crime ne paie pas (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken