Frankrijk 1967. Drama van Eric Rohmer. Met o.a. Patrick Bauchau, Haydée Politoff, Daniel Pommereulle, Mijanou Bardot en Seymour Herzberg.

VPRO Cinema

Een intellectuele dandy brengt de vakantie door in een villa van een relatie, in Saint-Tropez, waar behalve een bevriende kunstenaar zich ook een amoreel, jong meisje bevindt, dat een serie een-nachtsminnaars in huis haalt. Hij neemt zich principieel voor, zich niet aan haar collectie te laten toevoegen, maar wordt desondanks toch gecharmeerd. Eerste bioscoopfilm van Rohmer`s zes Contes moraux (na twee korte films), die allemaal hetzelfde verhaal met andere personages en situeringen vertellen. Ondanks de ironische strekking neemt de film de modieuze personages in trend-gevoeligheid en intellectualisme volkomen serieus, waardoor vooral Politoff verrassend en vanzelfsprekend wordt getekend. De fotografie van Nestor Almendros geeft de loomheid van de hete zomer opmerkelijk weer.

credits

Regie:
Eric Rohmer
Cast:
Patrick Bauchau, Haydée Politoff, Daniel Pommereulle, Mijanou Bardot, Seymour Herzberg, Annik Morice, Denis Berry, Donald Cammell
Muziek:
Giorgio Gomelsky
Jaar:
1967
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Lichte komedie
Landen:
Frankrijk