Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Philippe de Broca. Met o.a. Philippe Noiret, Sophie Marceau, Lambert Wilson, Stéphane Freiss en Jean-Pierre Cassel.

VPRO Cinema

In het Bretagne van 1793 stelt de oorlog de revolutionaire troepen tegenover de Chouans (aristocraten en katholieke boeren). Twee zoons van een graaf komen tegenover elkaar te staan in naam van hun uiteenlopende idealen. Deze rivaliteit breidt zich ook uit naar het amoureuze vlak. De Broca heeft dit onderwerp in de vorm van een schelmenroman gegoten. Erger kan men de historische waarheid geen geweld aandoen. Het gaat in werkelijkheid om een afschuwelijke burgeroorlog. Deze nonchalante stellingname loopt het risico bij niemand in de smaak te vallen. Toegegeven dat de film verder wel van begin tot eind amusant is, ondanks enkele langdradige momenten en nodeloze herhalingen en ook de vertolking is voortreffelijk. Daniel Boulanger is een van de drie personen die hebben meegewerkt aan het scenario. Er werd in 1990 een tv- serie gemaakt van deze film.

credits

Regie:
Philippe de Broca
Cast:
Philippe Noiret, Sophie Marceau, Lambert Wilson, Stéphane Freiss, Jean-Pierre Cassel, Charlotte de Turckheim, Raoul Billerey, Isabelle Gélinas
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1988
Alt. titels:
Revolution und Leidenschaft
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Chouans! (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken