Italië/​Frankrijk 1980. Komedie van Edouard Molinaro. Met o.a. Ugo Tognazzi, Michel Serrault, Michel Galabru, Marcel Bozzuffi en Paola Borboni.

VPRO Cinema

Om te bewijzen dat hij niet te oud is voor een nachtclub-act gaat een travestiet in vol ornaat de straat op. Een veronderstelde sjans blijkt een voortvluchtige spion die een geheime formule achterlaat voordat hij neergeschoten wordt. Het vriendenpaar vlucht voor politie en killers naar Italië. Wat de kwaliteiten van een fenomenaal succesvolle eerste film ook geweest mogen zijn, deel twee is een doorsnee-spionagekomedie met ietwat andere hoofdrollen. Sporadisch amusante scènes als de travestiet onderduikt bij de Italiaanse boerenfamilie van zijn vriend en de achterstelling van de vrouw aan den lijve ondervindt. Scenario van Jean Poiret, Francis Veber en Marcello Danon. Camerawerk van Armando Nannuzi.

credits

Regie:
Edouard Molinaro
Cast:
Ugo Tognazzi, Michel Serrault, Michel Galabru, Marcel Bozzuffi, Paola Borboni, Giovanni Vettorazzo, Gianrico Tondinelli, Benny Luke, Roberto Bisacco, Blauco Onorato, Mark Bodin
Scenario:
Jean Poiret
Camera:
Armando Nannuzi
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1980
Alt. titels:
Cage aux folles II, La, Noch ein Kèfig voller Narren
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Italië, Frankrijk