Frankrijk 1947. Avonturenfilm van Jean Faurez. Met o.a. Jany Holt, Lucien Coëdel, Louis Salou, Paul Frankeur en Lise Topart.

VPRO Cinema

Voordat hij zelfmoord pleegt vraagt een ter dood veroordeelde aan een berouwvolle gangster of hij de ware moordenaar van zijn vrouw wil opsporen: hij is ten onrechte beschuldigd. De gangster ontdekt inderdaad, met behulp van zijn gangstervriendjes, wie de schuldige is. De plot van deze bijzonder sfeervolle film is eenvoudig en klassiek, de regisseur is even bijzonder. Jean Faurez heeft tussen 1943 en 1959 zeven speelfilms gemaakt, na een hele serie korte films. Hij had een bijzondere neus voor het ongewone en een sterke verbeelding. Hij verdient het om opnieuw ontdekt te worden. Let vooral op het beweeglijke camerawerk: voor die tijd heel bijzonder! In de film wordt ook nog uitstekend geacteerd.

credits

Regie:
Jean Faurez
Cast:
Jany Holt, Lucien Coëdel, Louis Salou, Paul Frankeur, Lise Topart, Gisèle Préville, Marguerite Pierry, Renée Dennsy, Denise Denn, Abel Jacquin, Pierre Louis, Maurice Teynac, Marcel André, François Joux, Serge Nadaud
Muziek:
Jean Wiener, Vincent Scotto, Michel Emer
Jaar:
1947
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Mysterie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Detective
Landen:
Frankrijk