Frankrijk 1942. Avonturenfilm van Robert Vernay. Met o.a. Pierre Richard-Willm, Michèle Alfa, Aimé Clariond, Lise Delamare en Marcel Herrand.

VPRO Cinema

De tijdens de oorlog (WO II) gemaakte filmversie van de beroemde wraakroman van Alexandre Dumas geeft vooral romantiek en nobelheid van de emoties het volle pond, waarschijnlijk al te veel naar huidige maatstaven. In 1814 wordt een jonge officier Edmond Dant[KA2]es (Richard-Willm) ingesloten op het ch[KA4]ateau d`If bij Marseille op de avond voor zijn huwelijk. Hij wordt ervan verdacht een Bonapartistische samenzweerder te zijn. Hij blijft twintig jaar gevangen, maar dankzij de priester Faria (Zacconi), die eveneens opgesloten is, hoort hij op diens sterfbed over de schat van de graaf van Monte-Cristo. Hij slaagt erin te ontsnappen. In de tweede episode beweegt Dantès, die zich nu de graaf van Monte-Cristo noemt, zich in de betere kringen in Parijs. Hij gaat oude rekeningen vereffenen. De eerste episodes is getiteld: PREMIÈRE ÉPOQUE : EDMOND DANTÈS en de tweede, SECONDE ÉPOQUE : LE CHÂTIMENT. Wordt op tv soms in twee gedeelten uitgezonden. Scenario van Charles Spaak. Camerawerk van Victor Arménise.

credits

Regie:
Robert Vernay
Cast:
Pierre Richard-Willm, Michèle Alfa, Aimé Clariond, Lise Delamare, Marcel Herrand, Alexandre Rignault, Louis Salou, Jean Chaduc, Carmen Boni, Marie-Hélène Dasté, Line Noro, Charles Granval, Ernete Zacconi
Scenario:
Charles Spaak
Productie:
Jean Erard
Camera:
Victor Arménise
Muziek:
Luigi Boccherini, Carl Maria Freiherr von Weber, Gioacchino Rossini, Johan Strauss, Roger Desormières
Jaar:
1942
Alt. titels:
Comte de Monte-Cristo, Le, Première époque : Edmond Dantès, Seconde époque : le châtiment
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Romantiek
Trefwoorden:
Episodenfilm, Avonturenfilm, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le comte de Monte-Cristo (1942) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken