Frankrijk 1985. Komedie van Dominique Crèvecoeur. Met o.a. Rebecca Pauly, Daniel Mesguich, Tchéky Karyo, Jean-Louis Bauer en Camille De Casabianca.

VPRO Cinema

Emily (Pauly) is altijd aan het wachten, altijd beschikbaar. Ze is verliefd op een zeer vage jongen. Verder gebeurt er niets, en wat de hoofdpersonen doen of waar ze heen gaan is ook niet duidelijk. Beschrijving van de menselijke leegte volgens een traditie die begonnen is bij LA POINTE COURTE (1956) van Agn[KA2]es Varda tot aan MURIEL OU LE TEMPS D`UN RETOUR (1963) van Alain Resnais, via de bekende schrijfster Marguerite Duras. Jammer genoeg vervalt de film in onhandigheden, zijn de vertolkers niet overtuigend en de dialogen oninteressant. Er is geen sprake van echte communicatie met het publiek. Het scenario is van regisseur Crèvecoeur. Het camerawerk is van Dominique Chapuis, Eduardo Serra en Gérard Sterin. Mono.

credits

Regie:
Dominique Crèvecoeur
Cast:
Rebecca Pauly, Daniel Mesguich, Tchéky Karyo, Jean-Louis Bauer, Camille De Casabianca, Natacha Krasteva, Philippe Laudenbech, Coralie Seyrig
Scenario:
Dominique Crèvecoeur
Camera:
Dominique Chapuis
Muziek:
Thomas Strafford
Jaar:
1985
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Experimentele film, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk