Frankrijk 1973. Komedie van Michel Lemoine. Met o.a. Olga Georges-Picot, Michel Leroyer, Janine Reynaud, Michel Lemoine en Marie-Georges Pascal.

VPRO Cinema

Meisje koopt op de vlooienmarkt een rond hemelbed, waarin ze al eens eerder een aangenaam weekend heeft doorgebracht. Thuis blijkt het bed te kunnen spreken en vertelt alle avonturen waarvan het getuige is geweest. Het meisje en haar vriend verkiezen na alle bekentenissen toch maar een rechthoekige sponde. Onnozel scenario is de aanleiding voor een reeks van overbekende seksuele situaties, die ditmaal met een zekere vrolijkheid 'geacteerd' worden, zonder dat het aanstekelijk werkt. Lemoine - als acteur specialist in het genre - besteedt meer dan gemiddelde zorg aan fotografie en minder dan gemiddelde aandacht aan de dialoog, met ongenietbare nep-filosofieën van het sprekende bed. Een afgang voor Georges-Picot die enkele jaren eerder debuteerde met een hoofdrol onder regie van Resnais.

credits

Regie:
Michel Lemoine
Cast:
Olga Georges-Picot, Michel Leroyer, Janine Reynaud, Michel Lemoine, Marie-Georges Pascal, Monique Vita, Sacha Briquet, Nathalie Zeiger, Anne Libert
Muziek:
Guy Bonnet
Jaar:
1973
Alt. titels:
Confidences érotiques d'un lit trop accueillant, Les
Genres:
Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Seks
Landen:
Frankrijk