Frankrijk 1934. Muziek van Robert Siodmak. Met o.a. Albert Préjean, Danielle Darrieux, Régine Barry, Suzanne Dehelly en Jane Loury.

VPRO Cinema

Een door de provincie trekkend revuegezelschap heeft weinig succes, wat het optimisme van de jeugdige invalster van een lastige vedette niet tempert. Uitgerekend in haar geboorteplaats krijgt ze de kans om de hoofdrol over te nemen en ze oogst onverwachte successen. Dat is aanleiding voor de groep om hun geluk te wagen in Parijs met een rond haar gebouwd programma. Deze eenvoudige, maar charmerende musical heeft een meer dan gemiddelde vormkwaliteit door de regie van Siodmak en het camerawerk van Eugen Schüfftan, die beiden net naar Frankrijk waren uitgeweken. Spontane frisheid van de nog zeer jeugdige Darrieux. Het scenario is van Max Kolpe en Jacques Constant naar een verhaal van Frédéric Lohner en Kurt Siodmak.

credits

Regie:
Robert Siodmak
Cast:
Albert Préjean, Danielle Darrieux, Régine Barry, Suzanne Dehelly, Jane Loury, Marcel Carpentier, René Lestelly, Milly Mathis, Suzy Delair, Paul Escoffier
Scenario:
Max Kolpe
Muziek:
Franz Wachsmann, Jean Lenoir
Schrijver:
Frédéric Lohner
Jaar:
1934
Alt. titels:
Crise est finie, La, Die Krise ist vorbei
Genres:
Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Revuefilm, Lichte komedie
Landen:
Frankrijk