Frankrijk 1976. Drama van Henri Verneuil. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Marie-France Pisier, Bernard Blier, Charles Gérard en Daniel Ivernel.

VPRO Cinema

Na zeven jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, komt een man weer in zijn woonplaats terug om wraak te nemen op zijn omgeving. Hij weet hij als nachtclubeigenaar carrière te maken, waardoor men hem wel als gelijke moet accepteren als een drugssmokkel aan het daglicht komt. Hierdoor krijgt hij de kans de oude rekening te vereffenen. A priori een welkome afwisseling van Verneuil op het gebruikelijke avontuurlijke stuntwerk van Belmondo. De film krijgt bar weinig overtuigingskracht door de onbestemdheid van de misdaadintrige en de ongerichte sociale kritiek, waardoor de held geen spat beter lijkt dan zijn opponenten. Scenario van de regisseur, Michel Audiard en Felicien Marceau naar een roman van Marceau. Camerawerk van Jean Penzer.

credits

Regie:
Henri Verneuil
Cast:
Jean-Paul Belmondo, Marie-France Pisier, Bernard Blier, Charles Gérard, Daniel Ivernel, René Lefèvre, Nicole Garcia, Yvonne Gaudeau, Suzy Prim, Claude Brosset, François Perrot
Scenario:
Henri Verneuil
Camera:
Jean Penzer
Muziek:
Francis Lai
Schrijver:
Marceau
Jaar:
1976
Alt. titels:
Corps de mon ennemi, Le, Der Kèrper meines Feindes
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Frankrijk