Frankrijk 1980. Drama van Patrick Grandperret. Met o.a. Gérald Garnier, Jacques Bolle, Dominique Bonnaud, Christian Boucher en Jacqueline Jolivet.

VPRO Cinema

Een invalide motorcoureur is manager van jong talent geworden, maar bezit niet het nodige inschrijfgeld voor een race en pleegt daartoe met wat kruimeldiefjes een juwelendiefstal. De bestolen vrouw herkent in de tipgever haar ex-minnaar, zodat de politie hem op het spoor komt. De film zet op boeiende wijze twee milieus tegenover elkaar: een clandestiene nachtwereld, waarin de personages zich alleen buiten de marges van de wet kunnen handhaven, en de race-baan waarop diezelfde personages zich sociaal aanzien en succes kunnen verwerven. De debuterende regisseur mist echter de nodige stijlvastheid om beide aspecten tot één harmonisch resultaat te verenigen. Niettemin authentieker en innemender dan de verwante en meer geprezen NEIGE.

credits

Regie:
Patrick Grandperret
Cast:
Gérald Garnier, Jacques Bolle, Dominique Bonnaud, Christian Boucher, Jacqueline Jolivet, Pierre Trapet, Jean-Pierre Muel, Michel Dussarrat
Muziek:
Dominique Dalmasso
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk