Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1975. Avonturenfilm van David Greene en David Green. Met o.a. Richard Chamberlain, Tony Curtis, Trevor Howard, Donald Pleasence en Taryn Power.

VPRO Cinema

De zoveelste verfilming van Alexandre Dumas' klassieker, met ditmaal Chamberlain als Edmond Dantes, die als slachtoffer van een door militair Curtis, bankier Pleasance en procureur Jourdan gesmeed complot zonder vorm van proces de gevangenis indraait. Na veertien jaar weet hij met de hulp van medegevangene priester Howard te ontsnappen. Howard heeft hem verteld over een fabelachtige schat, en als de Graaf van Monte Cristo neemt hij wraak op zijn belagers. Vlot verteld avonturenverhaal, met knap spel van de hoofdrolspelers. De film brengt geen nieuwe elementen in het verhaal, maar het scenario van Sidney Carrou is een trouwe weerspiegeling van de roman en bevat geen zwakke momenten. Anthony Dawson als Jourdans misdadige vader is haast onherkenbaar. Schitterend in beeld gebracht door Aldo Tonti.

credits

Regie:
David Greene, David Green
Cast:
Richard Chamberlain, Tony Curtis, Trevor Howard, Donald Pleasence, Taryn Power, Kate Nelligan, Angelo Infanti, Alesio Orlando, Dominic Girard, Isabelle De Valvert, Harold Bromley, George Willing, Louis Jourdan
Scenario:
Sidney Carrou
Camera:
Aldo Tonti
Muziek:
Allyn Ferguson
Jaar:
1975
Alt. titels:
Count of Monte Cristo, The
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Count of Monte Cristo (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken