Frankrijk/​Zwitserland/​België 1979. Drama van Patricia Moraz. Met o.a. Charles Vanel, Delphine Seyrig, Magali Noël, Vania Vilers en Clarisse Barrère.

VPRO Cinema

Meisje zoekt met haar jonger broertje troost voor de plichtmatige affectie van haar ouders bij hun grootvader - een militante communist - en zijn vrienden. Na een 1-mei-defilé sterft hij en zoekt zijn vriendin toevlucht bij de zoon van een van de kameraden van weleer, die voor het meisje object van een idealiserende kalverliefde was geworden. In een aantal opzichten boeiende en treffende Zwitserse film, overtuigt in andere aspecten en personages in het geheel niet: de tekening van de ouders, de kreupele bioscoopouvreuse bij wie het meisje ook een toevlucht kan nemen; en heeft ook weinig controle over ritme en tempo, waardoor scènes òf vluchtig worden afgeraffeld òf onnodig worden uitgesponnen zonder relatie tot het belang ervan. Rol van Vanel en zijn entourage compenseren echter het merendeel van de bezwaren.

credits

Regie:
Patricia Moraz
Cast:
Charles Vanel, Delphine Seyrig, Magali Noël, Vania Vilers, Clarisse Barrère, Charles Dudoignon, Christine Pascal, Juliette Faber, Remo Girone
Muziek:
Patrick Moraz
Jaar:
1979
Alt. titels:
Chemin perdu, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Zwitserland, België