Verenigde Staten 1992. Mysterie van Vincent McEveety. Met o.a. Peter Falk, Tyne Daly, Greg Evigan, Frank McRae en Don S. Davis.

VPRO Cinema

Lt. McRae van de recherche onderzoekt het dodelijke verkeersongeval van joggende rijkaard Forrest, waarbij de aanrijder is doorgereden. Als de tuinman de dure slee van wijlen zijn baas van de oprijlaan verplaatst, vliegt die de lucht in door een bom, die nietsnuttende neef McCain had geplaatst en niet meer tijdig verwijderen kon. Deze heeft speelschulden en staat onder druk van woekeraars en hoopte zo op een stukje erfenis. Als hij aanpapt met vrolijke weduwe Daly, begint hij te vermoeden hoe de vork in de steel zit en probeert hij haar geld af te persen, maar daarmee tekent hij zijn eigen doodvonnis. Het is dan hoog tijd dat Lt. Columbo (Falk) zijn collega McRae een handje gaat helpen. Een prima gespeelde aflevering waarbij Falk niet eens de irritante boventoon voert, naar een puik scenario van Jackson Gillis en uitstekend in beeld gebracht door George Koblasa.

credits

Regie:
Vincent McEveety
Cast:
Peter Falk, Tyne Daly, Greg Evigan, Frank McRae, Don S. Davis, Leon Singer, Michael Gregory, Steve Forrest, Stephen Liska, G.F. Smith, Carol Swarbrick, Ed McCready, John Petlock, Joel Beeson, Kay Perry, Joanna Sanchez, Bebe Louie
Camera:
George Koblasa
Muziek:
Dick De Benedictis
Jaar:
1992
Alt. titels:
Bird In The Hand, A, Spatz in der Hand, Ein, Seul suffira, Un
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen