Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Albert Pyun. Met o.a. Matt Salinger, Ronny Cox, Ned Beatty, Darren McGavin en Michael Nouri.

VPRO Cinema

Door Menahem Golan geproduceerde versie van gelijknamige comic stripheld uit de Marvel Comics-stal. Na het in de periode 1940-1960 te hebben opgenomen tegen Amerika`s aartsvijanden (eerst de nazi's, dan de communisten) vangt Salinger als Captain America een met dodelijke virussen gevulde intercontinentale raket op die Hitler op het Witte Huis liet afvuren. De raket belandt, samen met de redder-des-werelds, op de Noordpool en vriest in. Veertig jaar later worden raket en de diepgevroren Captain door een expeditie gevonden. Hij leeft nog en moet het meteen opnemen tegen opnieuw geactiveerde monstertomaten! Een absoluut dieptepunt in vergelijking met SUPERMAN, BATMAN, DICK TRACY en andere Amerikaanse striphelden die verfilmd werden. Actueel is de rakettenterreur en de dreiging met chemische wapens wel. Hoofdrolspeler Salinger is de zoon van schrijver J.D. Salinger.

credits

Regie:
Albert Pyun
Cast:
Matt Salinger, Ronny Cox, Ned Beatty, Darren McGavin, Michael Nouri, Melinda Dillon, Francesca Neri, Scott Paulin, Bill Mumy, Kim Gillingham
Muziek:
Barry Goldberg
Jaar:
1990
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Captain America (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken